fotograf mats lindfors - 20 år med nöjda kunder på internet

Om

OM MATS LINDFORS WEBBKUSTEN FOTOGRAFI

Fotograf Mats Lindfors har avbildat det vackra i Stockholms skärgård i över 25 år

 

Fotograf MAts Lindfors
 
 
"Mitt liv har handlat om bilder från det jag var 14 år gammal"
 
 
Över tjugofem års fotograferande i Stockholms skärgård har fått mig att uppleva dess skönhet och variation under alla årstider. I sina bästa stunder har det känts som ren och skön magi.

 
 
Exempel på kunder: WWF, IKEA, ICA, TV4, Sony Music, Skärgårdsstiftelsen, Båtnytt, Bonniers, Waxholmsbolaget, Stockholms läns landsting, kommuner, banker, konstföreningar och många många fler...  Och boken "Stockholm" till 2008 års Världsutställning med Kungens medverkan.
 
Mina bilder har blivit sålda till följande länder: Brasilien, Danmark, England, Estland, Finland, Frankrike, Norge, Portugal, Sverige, Schweitz, Tyskland, USA.

 <<till gallerierna

 

Min passion för fotografi började redan i de tidiga tonåren

Fjorton år gammal köpte jag min första kamera, och blev starkt passionerad av fotografi. Jag fotograferade kompisar, släktingar och gatumiljöer på stan. Ett år senare fick jag min första bild publicerad, i en fototävling i Expressen där jag fick tredje pris.

Som tonåring tog mitt stora fotointresse tog all min fritid och allt jag behövde lära, lärde jag mig via fototidningar och böcker. Och ett kort tag var jag med i Enskede fotoklubb.

Redan under skoltiden började jag att jobba som frilansfotograf och var initiativtagare till att starta föreningen "Svenska Bild" 18 år gammal. Föreningen startade en studio med eget mörkrum i Bagarmossen.

Men det tog femton år till att hitta till det stora temat i mitt liv, skärgårdslandskapet. Det hände när jag flyttade från Stockholms innerstad till Tyresö-Brevik, ett skärgårdsområde 25 km sydost om stan.

En av mina konstnärsvänner lockade där med mig på en kort seglingstur ut till Nämdöfjärden i en mycket liten båt. Att få se dessa öar, vikar och fjärdar avlösa varandra så långt ögat kunde se, blev en stor, nästan magisk upplevelse för mig. Här fanns harmoni, dramatik, spänning, urkraft, och skönhet. Skärgårdslandskapet kom därefter att påverka mitt inre starkt.

Det lyckosamma mötet mellan skärgården och mitt fotointresse resulterade i att jag startade företaget "Mats Lindfors Skärgårdsfotografi" 1991 och sålde runt 100.000 vykort på några år. Jag var tidigt ute med att visa bilder på internet, första webbgalleriet var tio bilder från Dalarö 1996. Antalet besökare ökade snabbt och det gjorde också antalet bilder.

Som ett resultat av framgången på nätet startade jag "Webbkusten.com" - galleri och bildbyrå - år 2004, som snabbt kom att bli en av de populäraste hemsidorna som handlar om Stockholms skärgård.

Intresset för mina bilder ökade hela tiden och många ville kunna se och köpa dom i verkligheten. Jag öppnade då "Galleri Mats Lindfors" på Södermalm 2008. Det är mycket spännande att få träffa dom som gillar mina bilder.

 

Fotograf Mats lindfors

telefon: 076 205 17 50

 
 

<<till gallerierna